CHEF JOHAN

HET PRODUCT MAG VOOR ZICHZELF SPREKEN

Low en Slow mijn manier van koken. Al vroeg begon mijn passie voor koken, knus met oma stoof peertjes maken en daarna gezellig met de hele familie genieten van échte oma stamppot. Eten en plezier een geweldige combi kwam ik al snel achter, en dit leidde er toe dat ik van een passie mijn vak heb gemaakt. In de 15 jaren dat ik nu werkzaam ben als kok en later chef, ben ik in verschillende landen geweest en heb ik op verschillende niveaus ervaring op gedaan. Dit was een geweldige tijd om eet culturen te beleven en ook enorm leerzaam. Al  deze ervaring gebruik ik in de bereiding van mijn gerechten, ‘ puur, onbewerkt en geen smaken maskeren door een teveel aan kruiden’. Ik kook op gevoel en houdt van de ambacht achter de bereiding, een goed voorbeeld  ‘geen vocht maar vlees’. Je weet niet wat je proeft wanneer een Groningse blaarkop weinig tot geen vocht meer bevat. Super smaakvol!

Roegh eten en drinken is voor mij de manier om mijn passie uit te dragen en dit prachtige vak door te geven aan de toekomst. Wanneer kinderen zich vervelen stel ik mijn keuken open en gaan we samen het toetje bereiden. Koken heeft voor mij geen geheimen, ik geef het geheim liever door. Dus familie’s voel je thuis en kom bij mij  ‘ net als ik vroeger bij oma’ dineren.

GASTVROUW IVON

NIKS MOET EN ‘ BIJNA’ ALLES MAG

Oprechte interesse voor de gasten. Horeca een aangeboren afwijking zeg ik weleens gekscherend. Het is hard werken, lange dagen en altijd maar dienstbaar zijn voor de gasten. En dat is nou juist nét wat voor mij de drijfveer is geweest om destijds net als mijn vader en moeder te kiezen voor dit gezellige vak. Ik omring me graag met mensen omdat dit ontzettend leerzaam is, en ik altijd in ben voor een goed gesprek. De sociale factor, het mensen naar de zin maken,’ in de watten leggen’ geeft mij een goed gevoel. Roegh is deze laagdrempelige ontmoetingsplek die mij en de gasten samenbrengt. Een hippe, sfeervolle omgeving midden in de natuur waar wij ons samen thuis voelen. Even weg uit de dagelijkse sleur en genieten van (h)eerlijk en puur eten met familie, je geliefde of gewoon gezellig alleen. Bij ons ben je altijd welkom voor een kop koffie of een uitgebreide ‘Roege Moaltied’.  Gaan we elkaar snel ontmoeten?